Spānija Latvija: Šis blogs ir veltīts Latvijai un Spānijai, tāpēc raksti par Latviju lasāmi spāniski, bet raksti par Spāniju latviski. Blogā var atrast sākot ar receptēm līdz ceļojumu aprakstiem, tradīcijām un vienkārši interesantām lietām.

España Letonia: Este blog se dedica a Letonia y España por eso los artículos de Letonia están en español y los artículos de España en letón. ¡Descubre Letonia en este blog!

11 mar 2012

8 Madrides muzeji mazliet vairāk kā stundas laikā - 8 museos madrileños en poco más de una hora


Madride ir milzīga pilsēta, bet mazliet vairāk kā stundas laikā mēs varam apmeklēt 8 muzejus, protams, mums pašiem jāpieskaita klāt laiks, ko pavadām apskatot katru no šiem 8 muzejiem. Jāņem vērā, ka Prado ir milzīgs muzejs, un, ka māklsas mīļi var pavadīt vairākas dienas tā apskatei un katru reizi atklājot ko jaunu, bet mazliet par katru no muzejiem varam lasīt zemāk.


8 video redzamie muzeji:
  1. Museo Antropológico Nacional = Nacionālais Antropoloģijas muzejs - varam apskatīt Ekstremaduras (Extremadura) milža mūmiju un ne tikai. 
  2. Centro Nacional de Arte Reina Sofía = Karalienes Sofijas modernās mākslas muzejs - modernās mākslas cienītājiem ir iespēja apskatīt Dalī (Dalí), Pikaso (Picasso), Miro (Miró) darbus. 
  3. Caixa Forum = Kaiša Forum (izruna) - izstādes tiek mainītas ik pa laika, patreiz apskatāma izstāde kas veltīta Krievijas baletam, bet droši var apgalvot, ka visas tajā izvietotās izstādes ir apskatīšanas vērtas. 
  4. Museo del Prado = Prado muzejs - iespēja apskatīt pasaulē slavenus un novērtētus mākslas darbus: izcilas gleznas un skulptūras no tādiem māksliniekiem kā Velaskess (Velázquez), Goja (Goya) un Ticiāns (Tiziano), bet ar to šis saraksta nebeidzas. 
  5. Museo Thyssen-Bornemisza = Tisena-Bornemisas muzejs - varam apskatīt baroneses gleznu izstādi. 
  6. Museo Naval = Flotes muzejs - tajā izvietoti Spānijas flotes eksponāti, ne tikai informācija, maketi un bildes par kuģiem, bet arī par to ceļojumiem un līdz atvestās lietas. 
  7. Museo Nacional de Artes Decorativas = Nacionālais Dekoratīvās māsklas muzejs - muzejā apskatāma dekoratīvā māksla: keramika, mēbeles, stikla izstrādājumi. 
  8. Museo Arqueológico Nacional = Nacionālais Arheoloģijas muzejs - tur atrodami Spānijas lielāki dārgumi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario