Lai arī ļaudis flamenkīnu izcelsmi piedēvē Andalūzijas pilsētai Kordovai (Córdoba), to radītājs ir anduhietis (andujareño) Manuels Gavilāns (Manuel Gavilán). Ēdiens ieguva savu nosaukumu krāsas dēļ pateicoties flāmiem, kas pavadīja Kārli V. Sakultā ola ir tā, kas dod šo nokrāsu.
Sastāvdaļas:
Cūkas
muguras filejas 15
Žāvēts
šķiņķis 300 g
Ķiploka
daiviņas 2
Pētersīlis
Citrona
sula
Ola
Milti
Rīvmaize
Olīveļļa
Ņemam
cūkas muguras filejas un kārtīgi izklopējam ar virtuves āmuru.
Pēc tam katru fileju apsmērējam ar citrona sulu un pa virsu
uzliekam pētersīli un ķiploka gabaliņus. Atstājam ievilkties uz
kādām pāris stundām.
Kad
gaļa ievilkusies, noņemam ķiploka gabaliņus un daļu pētersīļa,
vienā filejas galā uzliekam žāvēto šķiņķi un ietinam. Ja
gadījumā flamenkīni veras vaļā, iespraužam koka puļķīšus.
Gatavos
flamenkīnus apviļājam miltos, sakultā olā, rīvmaizē un liekam
cepties lielā olīveļļas daudzumā. Kad tie gatavi, vispirms tos
uzliekam uz virtuves papīra dvieļa, lai eļļa notekas. Pēc īsa
brīža varam ēst.
Labu
apetīti!
Izmantotās vietnes:
No hay comentarios:
Publicar un comentario