Spānija Latvija: Šis blogs ir veltīts Latvijai un Spānijai, tāpēc raksti par Latviju lasāmi spāniski, bet raksti par Spāniju latviski. Blogā var atrast sākot ar receptēm līdz ceļojumu aprakstiem, tradīcijām un vienkārši interesantām lietām.

España Letonia: Este blog se dedica a Letonia y España por eso los artículos de Letonia están en español y los artículos de España en letón. ¡Descubre Letonia en este blog!

12 abr 2012

Torrihas – Torrijas




Torrihas (torrijas) ir tipisks Svētās Nedēļas (Semana Santa) ēdiens. Tās ir saldas un ļoti garšīgas, un pats svarīgākais, viegli pagatavojamas.

Sastāvdaļas:
Piens 0,5l
Baltmaize
Kanēļa standziņa
Olas 3
Kanēlis
Cukurs
Eļļa

Torrihām izvēlamies baltmaizi (ne tostermaizi) ar pēc iespējas resnākām šķēlēm vai arī paši to sagriežam biezās šķēlēs.

Sākam ar piena vārīšanu, kurā ielikta viena kanēļa standziņa. Kad sāk vārīties, noņemam katlu no uguns, izkāšam pienu, lai tajā nebūtu kanēļa standziņas daļiņas un ielejam kādā bļodā, lai atdziest. Pienam jābūt siltam, tas nedrīkst būt karsts.


Tikmēr sagatavojam maizi, sakuļam olu un kādā trauciņā sajaucam cukuru ar kanēli. Kad piens mazliet atdzisis, pannā uzkarsējam eļļu. Tad ņemam maizes šķēli un to iemērcam pienā (bet tā, lai ir mazliet mitra) un pēc tam olā līdz beidzot liekam cepties. Apcepjam abas puses un liekam uz šķīvja, kur uzklāts papīra dvielis, lai liekā eļļa paliktu tajā. Kad esam izcepuši visas maizes šķēles un eļļa ir palikusi uz papīra dvieļa, tad tās apviļājam cukura un kanēļa maisījumā. Tas arī viss.

Citiem tās patīk ēst siltas, citiem aukstas, bet varu teikt tikai vienu, abos gadījumos tās ir vienlīdz garšīgas.

Labu apetīti!

No hay comentarios:

Publicar un comentario