Torrihas (torrijas)
ir tipisks Svētās Nedēļas (Semana Santa) ēdiens. Tās ir saldas un ļoti
garšīgas, un pats svarīgākais, viegli pagatavojamas.
Sastāvdaļas:
Piens 0,5l
Baltmaize
Kanēļa standziņa
Olas 3
Kanēlis
Cukurs
Torrihām
izvēlamies baltmaizi (ne tostermaizi) ar pēc iespējas resnākām šķēlēm vai arī
paši to sagriežam biezās šķēlēs.
Sākam ar piena
vārīšanu, kurā ielikta viena kanēļa standziņa. Kad sāk vārīties, noņemam katlu
no uguns, izkāšam pienu, lai tajā nebūtu kanēļa standziņas daļiņas un ielejam
kādā bļodā, lai atdziest. Pienam jābūt siltam, tas nedrīkst būt karsts.
Tikmēr sagatavojam
maizi, sakuļam olu un kādā trauciņā sajaucam cukuru ar kanēli. Kad piens
mazliet atdzisis, pannā uzkarsējam eļļu. Tad ņemam maizes šķēli un to iemērcam
pienā (bet tā, lai ir mazliet mitra) un pēc tam olā līdz beidzot liekam
cepties. Apcepjam abas puses un liekam uz šķīvja, kur uzklāts papīra dvielis,
lai liekā eļļa paliktu tajā. Kad esam izcepuši visas maizes šķēles un eļļa ir
palikusi uz papīra dvieļa, tad tās apviļājam cukura un kanēļa maisījumā. Tas arī viss.
Citiem tās patīk
ēst siltas, citiem aukstas, bet varu teikt tikai vienu, abos gadījumos tās ir
vienlīdz garšīgas.
Labu apetīti!
No hay comentarios:
Publicar un comentario