Spānija Latvija: Šis blogs ir veltīts Latvijai un Spānijai, tāpēc raksti par Latviju lasāmi spāniski, bet raksti par Spāniju latviski. Blogā var atrast sākot ar receptēm līdz ceļojumu aprakstiem, tradīcijām un vienkārši interesantām lietām.

España Letonia: Este blog se dedica a Letonia y España por eso los artículos de Letonia están en español y los artículos de España en letón. ¡Descubre Letonia en este blog!

3 abr 2012

Madrides gaisa vagoniņš - Teleférico de Madrid


1969.gada 26.jūnijā toreizējais Madrides mērs  Karloss Arias Navarro (Carlos Arias Navarro) kopā ar savu sievu devās primajā izbraucienā ar karodziņiem izrotātu gaisa vilcieniņu no stacijas Rosales uz Casa de Campo ([Kasa de kampo] – Lauku māja).


Uzņēmums ‘Teleférico de Rosales’ nodibināja 1967.gada 6.septembrī, bet pirms tam tā paša gada 19.jūlijā Madrides dome uzņēmumam bija piešķīrusi zemes gabalu, kas atradās otrā galā - Casa de Campo – lai uzbūvētu gaisa vagoniņam nepieciešamās instalācijas. Pašreiz uzņēmums pieder grupai ‘Parques Reunidos’ (Apvienotie parki).

Gaisa vilcieniņu trasi būvēja Šveices uzņēmums ‘Von-Roll’ un tā tika pabeigta pēc viena gada ilgiem un nopietniem darbiem. Kopš tā laika jau apritējuši vairāk 40 gadi un tūkstošiem tūristi dodas mājās ar atmiņām par skaistākajiem Madrides skatiem.

Lietošanai ir pieejami 80 vagoniņi, kur vienā ir vieta 5 cilvēkiem. Tas veic gandrīz 2,5 km pārbraucienu, sasniedzot līdz pat 40 m augstumu. Vienas stundas laikā iespējams pārvadāt līdz pat 1200 pasažieru braucot ar 3,5 m/s. Kopš atklāšanas braucienu ar gaisa vagoniņu baudījuši vairāk kā 8 miljoni cilvēki apmēram 5 miljonos braucienu. Gada laikā to apmeklē apmēram 200 tūkstoš cilvēki.

Šobrīd gaisa vagoniņu uzskata par labāko transporta veidu, ar ko doties no pilsētas centra uz Casa de Campo, jo, pirmkārt, tas ir ātrs (vienā virzienā tikai 11 minūtes), otrkārt, nepiesārņo, un, treškārt, nav jāraizējas ne par satiksmi, ne autostāvvietu.


Atrašanās vieta, darba laiki un biļešu cenas

Ja vēlamies braucienu sākt Rosales (vairāk vai mazāk pilsētas centrā), tad mums jādodas uz metro staciju Argüelles (līnijas 3, 4 un 6). 5 minūtes no metro stacijas atrodas gaisa vagoniņu trases stacija. Biļetes var nopirkt turpat uz vietas (bet tad jāstāv rindā) vai arī internetā. Ja izmantojam otro iespēju, tad mums atliek tikai stāvēt rindā uz vagoniņiem, bet visiem citiem divās rindās – pēc biļetēm un uz vagoniņiem.

Darba laikus skatīt šeit, jo viss atkarīgs no mēneša un dienas. Jāņem vērā tikai viena lieta – siestas laiks 14:45-16:00 – kad viss tiek slēgts.

Biļetes
Kasēs un Internetā
Biļete vienā virzienā
3,75 €
Biļete abos virzienos
5,50 €
Biļete ar atlaidi abos virzienos ģimenēm un un personām, kas pārsniedz 65 gadus
4,90 €
Bērniem līdz 3 gadu vecumam
Gratis
Skolēnu un pieaugušo grupām no 20 cilvēkiem
5,00 €


Izmantotās vietnes:
  1. Teleférico

No hay comentarios:

Publicar un comentario