Spānija Latvija: Šis blogs ir veltīts Latvijai un Spānijai, tāpēc raksti par Latviju lasāmi spāniski, bet raksti par Spāniju latviski. Blogā var atrast sākot ar receptēm līdz ceļojumu aprakstiem, tradīcijām un vienkārši interesantām lietām.

España Letonia: Este blog se dedica a Letonia y España por eso los artículos de Letonia están en español y los artículos de España en letón. ¡Descubre Letonia en este blog!

3 mar 2012

Konfektes ar vīģēm „Rabitos Royale” - Bombones de higo


Drošivien iedomājoties Spāniju un tās tradicionālos gardumus, mums nāk prātā tortiļja (tortilla), šķiņķis (jamón) un vīni, bet tie nav vienīgie. Mazāk citās zemēs pazīstamās, bet ļoti garšīgās konfektes ar vīģēm tam ir lielisks piemērs.

Iespējamais iemesls varētu būt, ka tās ir tipiskas Kaseresas provincē. „Productos la Higuera” („Vīģeskoka produkti”), kas ražo šīs konfektes, ir ģimenes uzņēmums, kas dibināts 1989.gadā. Tas atrodas Ekstremadūras reģionā Almoarinā (Almoharín) – vietā, kas pazīstama tieši savu lielisko vīģu dēļ.


Šajā zonā ir īpašs klimats, kas dod iespēju audzēt īpašu vīģes šķirni  ar nosaukumu ‘kalabasita’ (calabacita), kam raksturīga agra nogatavošanās un interesanta salduma garša, kas šīs konfektes padara īpašas.

Productos la Higuera” bija pirmais uzņēmums, kam ienāca prātā ietērpt vīģi šokolādes mētelītī, bet ar to viss nebeidzās un vēl joprojām nebeidzas. Lai pagatavotu šīs gardās konfektes tiek vāktas labākās vīģes gan kvalitātes, gan lieluma ziņā, un pēc speciālas mazgāšanas un žāvēšanas pildītas ar trifeļu-liķiera krēmu, lai beigās to pārklātu ar plānu šokolādes glazūru. 


Ne velti virsrakstā varam lasīt konfekšu nosaukumu „Rabitos Royale”, kas nozīmē „Karaliskie kātiņi”. 2006.gadā Ņujorkā arī tika novērtētas šīs konfektes, tām piešķirot pirmo vietu „Fancy Food Show”.



Izmantotās interneta vietnes:
  1. Bombón de higo 
  2. Rabitos Royale 
  3. La Higuera

No hay comentarios:

Publicar un comentario