1 liels kartupelis
1 sīpols
3 olas
olīveļļa
sāls
Sagriežam kartupeli plānos gabaliņos, bet ne sīkos, un sajaucam ar tādā pašā izmērā sagrieztu sīpolu, pievienojam sāli (nedaudz, jo vēlāk pievienosim sāli ar olu) un liekam cepties lielā olīveļļas daudzumā (Spānijā ir pieņemts cept gandrīz visu lielā eļļas daudzumā). Kad kartupeļi jau gandrīz gatavi, nokāšam nedaudz eļļu, lai paliek tikai cepšanai nepieciešamais daudzums un atsevišķā bļodā ceptajiem kartupeļiem un sīpoliem pievienojam ar sāli sakultas olas. Liekam no jauna cepties, bet kā jau minēju, nelielā eļļas daudzumā. Cepam tāpat kā pankūkas, tas ir, no abām pusēm. Ņemot vērā, ka tortiļja ir diezgan smaga, tad tās apgriešanai izmantojam atbilstoša izmēra šķīvi. Kad tortiļja izcepta, varam ēst.
Šī ir tradicionālās spāņu tortiļjas recepte, bet to cepot, iespējams pievienot arī citas sastāvdaļas, piemēram, gaļu, spinātus, tomātus, sieru, papriku u.t.t. Ja negaršo sīpols, tad var arī iztikt bez tā, bet tad gan vairāk sanāks kartupeļu sacepums.
Labu apetīti!
No hay comentarios:
Publicar un comentario