Spānija Latvija: Šis blogs ir veltīts Latvijai un Spānijai, tāpēc raksti par Latviju lasāmi spāniski, bet raksti par Spāniju latviski. Blogā var atrast sākot ar receptēm līdz ceļojumu aprakstiem, tradīcijām un vienkārši interesantām lietām.

España Letonia: Este blog se dedica a Letonia y España por eso los artículos de Letonia están en español y los artículos de España en letón. ¡Descubre Letonia en este blog!

24 jul 2012

Sangrija – Sangría



Sangrijas pirmsākumi meklējami Spānijā  XIX gadsimta sākumā, lai arī pastāv otra versija, ka tā nāk no Antiļu salām (Antillas), kad tās piederēja pie britu kolonijām. Sangrija jau kļuvusi par tradicionālu dzērienu arī Argentīnā, pateicoties lielai spāņu imigrācijai no 1860.līdz 1960.gadam.

Sangrijas nosaukums nāk no vārda ‘sangre’, kas nozīmē ‘asinis’. Ja paskatāmies uz sangrijas krāsu, tad saprotam, no kurienes šis nosaukums.

Sastāvdaļas:
Sarkanvīns                                           1,5l
Brendijs                                                10ml
Kanēļa standziņa                                  1
Persiki                                                   3
Apelsīni                                                 2
Citrons                                                 ½
Cukurs                                                 50g
Apelsīnu sula                                       1 glāze
Citronu sula                                         ½ glāze
Viena citrona miza spirāles formā
Gāzēts ūdens


Sākam ar augļu nomizošanu un sagriešanu gabalos. Sagrieztos augļus ieliekam traukā, kur gatavosim sangriju, pievienojam cukuru un brendiju un atstājam, lai ievelkas kādas 15 min. Pēc tam pielejam sarkanvīnu, apelsīnu un citronu sulu.

Samaisam visu un atstājam vēl kādu laiku un vēlāk pievienjam kanēļa standziņu un citrona mizu un liekam dzērienu ledusskapī, lai atdziest.


Dzēriens jāpagatavo laicīgi, lai tas varētu ievilkties un līdz pasniegšanai jātur ledusskapī, jo to pasniedz ļoti aukstu. Varam pievienot ledus gabaliņus, tos nežēlojot (protams, pasniegšanas brīdī). Ja dzēriens liekas par stipru, tad pirms likšanas galdā pievienojam gāzētu ūdeni. Uzsveru, ka pasniegšanas brīdī, tāpēc, lai gāze saglabājas.

Izmantotās interneta vietnes:
  1. Sangría (bebida) 
  2. El origen de la Sangría 
  3. El secreto de la auténtica sangría
  4. Sangría Recipes Online

No hay comentarios:

Publicar un comentario