Sangrijas pirmsākumi meklējami Spānijā
XIX gadsimta sākumā, lai arī pastāv otra versija, ka tā nāk no Antiļu salām
(Antillas), kad tās piederēja pie britu kolonijām. Sangrija jau kļuvusi par
tradicionālu dzērienu arī Argentīnā, pateicoties lielai spāņu imigrācijai no
1860.līdz 1960.gadam.
Sangrijas nosaukums nāk no vārda ‘sangre’, kas nozīmē ‘asinis’. Ja
paskatāmies uz sangrijas krāsu, tad saprotam, no kurienes šis nosaukums.
Sastāvdaļas:
Sarkanvīns 1,5l
Brendijs 10ml
Kanēļa standziņa 1
Persiki 3
Apelsīni 2
Citrons ½
Cukurs 50g
Apelsīnu sula 1 glāze
Citronu sula ½ glāze
Viena citrona miza spirāles formā
Gāzēts ūdens
Sākam ar augļu nomizošanu un sagriešanu gabalos. Sagrieztos augļus ieliekam
traukā, kur gatavosim sangriju, pievienojam cukuru un brendiju un atstājam, lai
ievelkas kādas 15 min. Pēc tam pielejam sarkanvīnu, apelsīnu un citronu sulu.
Samaisam visu un atstājam vēl kādu laiku un vēlāk pievienjam kanēļa
standziņu un citrona mizu un liekam dzērienu ledusskapī, lai atdziest.
Dzēriens jāpagatavo laicīgi, lai tas varētu ievilkties un līdz pasniegšanai
jātur ledusskapī, jo to pasniedz ļoti aukstu. Varam pievienot ledus gabaliņus,
tos nežēlojot (protams, pasniegšanas brīdī). Ja dzēriens liekas par stipru, tad
pirms likšanas galdā pievienojam gāzētu ūdeni. Uzsveru, ka pasniegšanas brīdī,
tāpēc, lai gāze saglabājas.
Izmantotās interneta vietnes:
No hay comentarios:
Publicar un comentario