500 g tomāti (jo mīkstāki, jo labāki, jo vieglāk blenderēt)
100 g vakardienas maize
100 g olīveļļa
1 daiviņa ķiploks
1 ējk.vīnetiķis
1/2 tējk.sāls
Ēd ar:
1 vārīta ola katrai porcijai
šķiņķis
svaigs gurķis
Tomātus nomazgā un apakšpusē iegriež krustu (bet ne dziļi, tikai tik daudz, lai pārgrieztu ādu). Uzvāra ūdeni, kurā ieliek tomātus. Atstāj pāris minūtes (3 vai 4) un kad redz, ka tomāta āda sāk lobīties nost, ņemam ārā un ieliekam aukstā ūdenī (gandrīz kā ar olām, lai čaumala atlec). Pēc tam nomizojam tomātus.
Sagriež maizi mazos gabaliņos un ievieto traukā, kur visu blenderēsim.
Sagriežam arī tomātus un pārklājam maizi ar tiem. Pa virsu uzberam pustējkaroti sāls. Ja maize ir ļoti cieta, tad atstāj uz pusstundu, lai samirkst.
Ķiploku sagriež vairākos gabaliņos un pievienojam maizei ar tomātiem. Ieteikums ir pievienot sākumā tikai pusdaiviņu un pagaršot, vai neliekas pa stipru. Jāņem vērā, ka ķiploka garšai jābūt labi pamanāmai. Es parasti pievienoju veselu daiviņu.
Pielej olīveļļu un vīnetiķi un sablenderējam. Pagaršojam. Ja ir vajadzība, pievienojam vēl sāli un otru pusīti ķiploka daiviņas (ja sākumā nepievienojām veselu).
Kad zupa gatava, ievietojam ledusskapī, lai atvēsinātu, jo to pasniedz aukstu. Tieši tāpēc to ēd vasarā, tāpat kā gaspačo (gazpacho), ko varētu saukt par salmoreho brāli.
Sagriežam cieti vārītas olas (uz katru šķīvi, viena ola), gurķi un šķiņķi, un pievienojam zupai.
Gatavs! Varam ēst! Labu apetīti!
No hay comentarios:
Publicar un comentario