Spānija Latvija: Šis blogs ir veltīts Latvijai un Spānijai, tāpēc raksti par Latviju lasāmi spāniski, bet raksti par Spāniju latviski. Blogā var atrast sākot ar receptēm līdz ceļojumu aprakstiem, tradīcijām un vienkārši interesantām lietām.

España Letonia: Este blog se dedica a Letonia y España por eso los artículos de Letonia están en español y los artículos de España en letón. ¡Descubre Letonia en este blog!

1 oct 2011

Trīs dienas Barselonā: 3.diena - Three Days in Barcelona: The Third Day

Šīs dienas pagāja zibens ātrumā un nu jau pienākusi trešā diena. Šai dienai mums bija paredzēti lieli plāni, bet diemžēl neparedzētas spēcīgas lietus gāzes mums izjauca lielāko daļu iecerēto.

Arc de Triomf

Dienu sākām ar Triumfa arku (Arc de Triomf), kas uzcelta par godu Starptautiskajai Barselonas izstādei 1888.gadā un kas kalpoja kā ieeja izstādē. Tās autors ir Žuzebs Vilaseka i Kazanova (Josep Vilaseca i Casanovas).

Adrese: Passeig de Lluís Companys

Metro: Arc de Triomf - L1

Ceļš turpinājās pa to pašu promenādi, kur atrodas Triumfa arka. Labajā pusē var apskatīt Barselonas tiesu pili (Palau de Justícia).

Adrese: Passeig de Lluís Companys 14-16



Parc de la Ciutadella

Turpinājām iet pa to pašu promenādi līdz 'atdūrāmies' Citadeles parkā (Parc de la Ciutadella). Šo parku var uzskatīt par pirmo vietu Barselonā, kur bija redzams modernisms. To uzbūvēja 17.gs.pēc Barselonas sakāves karā par Spānijas mantojumu to izmantojot kā armijas nocietinājumus. Pilsēta smagi cieta karā un Citadeles parks bija labs ierocis jaunās dinastijas valdīšanas sākumā, lai vairāk kā 150 gadus aizstāvētu Barselonu. 19.gs.ļaudis pēc daudzu gadu ilgām lūgšanām tika nojaukta armijas bāze un pilsētas mūris, lai atļautu pilsētai augt un attīstīties. Tā radās brīva vieta parka būvēšanai.

Lai arī parks netiek uzskatīts par modernisma paraugu, tomēr tajā var atrast spilgtus modernisma paraugus. Kā vienu no piemēriem var minēt Trīs pūķu pili (Castell del Tres Dragons). Ļjuiss Domeniks i Montaners to uzbūvēja 1887.un 1888.gadā kā kafejnīcu-restorānu, bet no 1920.gada tur atrodas Zooloģijas muzejs (Museu de Zoologia).

Parkā noteikti vērts apskatīt arī siltumnīcu (Hivernacle), ko uzcēlis Žuzebs Amargoss i Samarančs (Josep Amargós i Samaranch), kur mūsdienās notiek dažādi pasākumi. Otra ēka ir Umbracle - katalāņu valodā (Umbráculo - spāņu valodā). Nezinu apzīmējumu latviski, bet tā ir celtne ar jumtu, lai pasargātu augus no saules, bet tā nav pilnīgi noslēgta celtne kā siltumnīca. Umbracle uzcēlis Žuzebs Fontserē i Mestres (Josep Fontseré i Mestres).

Parkā ir arī skaista Kaskāde jeb Ūdenskritums (Cascada), ko arī veidojis Fontserē, ezers un Mamuts, kas patīk daudziem parka apmeklētājiem. Nozīmīgs, protams, ir Zooloģiskais dārzs, kas arī atrodas šajā parkā.

Pēc parka apmeklējuma var aiziet uz Šokolādes muzeju (Museu de la Xocolata), kas atrodas netālu no parka.

Adrese: Carrer del Comerç 36

Darba laiks:
Pirmdiena-sestdiena: 10:00-19:00
Svētdiena: 10:00-15:00

Biļešu cenas:
Pieaugušajiem: 4,30 €
Grupām: 3,50 €
Studentiem, pensionāriem, bezdarbniekiem: 15% atlaide
Jauniešu kartes īpašniekiem: 20% atlaide
Bērniem līdz 7 gadu vecumam, Barselona kartes īpašniekiem: Ieeja brīva

Ejot pa Passeig de Picasso jānogriežas uz Princeses ielu (C/ Princesa). Princeses ielā jāatrod Montkada iela (C/ Montcada) un uz šīs ielas atrodas Pikaso muzejs (Museu de Picasso). Muzejā var apskatīt vairāk kā 3500 Pikaso darbus un šī skaitās visplašākā Pikaso darbu kolekcija pasaulē.

Adrese: C/ Montcada 15-23

Metro: Arc de Triomf - L1
             Liceu - L3
             Jaume I - L4

Darba laiks:
Otrdiena-svētdiena: 10:00-20:00
Pirmdienas: SLĒGTS

Biļešu cenas:
Pieaugušajiem: 10 €
Uz īslaicīgām izstādēm: 6 €
Personām līdz 25 gadu vecumam, vecākām pa 65 gadiem, bezdarbniekiem, pensionāriem: 6 €
Uz īslaicīgām izstādēm: 3 €

Ieeja brīva: svētdienās no 15:00, 
                  katra mēneša pirmajā svētdienā jebkurā laikā

Tālāk ceļš ved pa Montkada ielu (C/ Montcada) uz Paseo del Born, kur atrodas laukums ar Svētās Marijas no Jūras baznīcu (Santa María del Mar).

Pēc tam mums bija vēlēšanās aiziet līdz jūrai jeb agrākajam zvejnieku rajonam sauktam Barseloneta (Barceloneta), bet pusceļā mūsu plānus izjauca spēcīgs lietus, tāpēc arī mūsu ekskursija pa Barselonu beidzās ar metro staciju un došanos uz viesnīcu, lai atpūstos un dotos uz lidostu.

Kas mums bija ieplānots?

Bija doma aiziet līdz jūrai un pastaigāt pa pludmali, pēc tam aapskatīties Olimpisko ostu (Puerto Olímpico). Netālu atrodas arī Katalonijas vēstures muzejs (Museu d'História de Catalunya). Vēlāk bija ieplānots doties uz Svētā Sebastjana torni (Torre Sant Sebastià), lai ar gaisa tramvaju (Telefèric de Barcelona) dotos uz Miramaras staciju (estación Miramar).

Adrese: Moll Nou

Metro: Barceloneta - L4

Darba laiks:
  • No 1.janvāra līdz 28.februārim: 11:00-17:30
  • No1.marta līdz 8.jūnijam: 11:00-19:00
  • No 9.jūnija līdz 14.septembrim: 11:00-20:00
  • No 15.septembra līdz 19.oktobrim: 11:00-19:00
  • No 20.oktobra līdz 31.decembrim: 11:00-17:30
Biļešu cenas:
Vienā virzienā: 10 €
Turp-atpakaļ: 15 €

Izkāpjot Miramas stacijā jādodas uz funikuliera (trosu dzelzceļš) staciju, lai ar to dotos apskatīt Montžuikas pils (Castell de Montjuïc), kas atrodas kalna galā. Dienu var skaisti noslēgt ar Montžuikas Maģiskām strūklakām (La Font màgica de Montjuïc).

Adrese: Pl.Carles Buïgas 1

Darba laiks:
Oktobris-aprīlis: piektdienās un sestdienās: 19:00-21:00
                         ar mūziku un gaismām: 19:00, 19:30, 20:00, 20:30
Maijs-septembris: ceturtdiena-svētdiena: 20:00-24:00
                            ar mūziku un gaismām: 21:30, 22:00, 22:30, 23:00, 23:30

Izrāde ilgst no 15 līdz 20 minūtēm. Ieeja brīva. Šis būtu bijis ideāls noslēgums ceļojumam uz Barselonu (ko mums nesanāca redzēt), kas Jums vēl varbūt priekšā.

SVARĪGI:

Ja atpakaļ uz lidostu dodamies ar 46.autobusu, der zināt, ka nav tik viegli atrast autobusa pieturu. Autobusa sākumpunkts un galapunkts ir Spānijas laukums, kur jau izkāpām atbraucot uz Barselonas centru. Tagad jāņem vērā, ka tā nav tā pati pietura. Kad atrodamies Spānijas laukumā, pievēršam uzmanību lielam universālveikalam, kas izskatās pēc vērša laukuma (to tiešām nevar nepamanīt). Tur arī atrodas 46.autobusa pietura, bet tā ir veikala priekšā un maziņa, tāpēc labāk būt laicīgi Spānijas laukumā, lai atrastu pieturu, jo mums nevarēja palīdzēt neviens barselonietis, jo sūtīja no vienas pieturas uz otru, līdz beidzot uzprasījām 46.autobusa šoferim, kas atbrauca uz galapunktu izlaist cilvēkus.

Lai jauks ceļojums! Lai viss izdodas kā plānots un pat vēl labāk!

Par iepriekšējām dienām lasīt šeit:

No hay comentarios:

Publicar un comentario