Rebuhito ir
tipisks dzēriens Andalūzijā (Andalucía), ko gatavo no heresa jeb šerija veida mansanija (manzanilla) vai fino (fino) sajaukuma ar gāzētu ūdeni ar citrona-laima garšu, bet, ja tā nav, tad varam izmantot Sprite vai 7Up. Par
heresa vīniem sīkāk varam lasīt šeit. Šo dzērienu mēdz arī pagatavot ar
piparmētru lapām.
Rebuhito parasti
dzer Pavasara svētkos Seviļjā (Feria de Abril
de Sevilla). Ārpus Andalūzijas rebuhito sāka iepazīt tikai 90.gados.
Dzērienu popularizēja ar mērķi iepazīstināt jaunu publiku ar heresa mansaniju (manzanilla).
Dzēriens pazīstams jau no Viktorijas laikmeta, īpaši populārs tas bija augstākās klases pārstāvju vidū. To dēvēja par 'Sherry Cobbler'. Viens
no tā pagatavošanas variantiem tajos laikos bija ar gāzētu ūdeni, cukuru,
citrona sulu, heresu un ledu, un to malkoja ar salmiņu.
Mūsdienās katrā pilsētā rebuhito
pagatavo mazliet savādāk. Kokteilī mainās vīna un Sprite attiecība, kā arī pats
vīns. Parasti tiek izmantots heress, bet ir arī pilsētas, kur heresa vietā izmanto baltvīnu, piemēram, Kordovā (Córdoba) un Rotā (Rota).
Ķeramies pie gatavošanas
Sastāvdaļas:
Heress
Gāzēts ūdens ar citrona-laima garšu, ja tā nav, tad var arī Sprite vai 7Up
Ledus
Sajaucam 1/3
heresa ar 2/3 gāzēts ūdens ar citrona-laima garšu. Pievienojam ledu un, ja vēlamies, tad piparmētru lapas. Vīna un gāzētā ūdens attiecība, protams, arī atkarīga no pagatavotāja vēlmes, pievienojot vairāk vai mazāk vīnu.
Izmantotās interneta vietnes:
No hay comentarios:
Publicar un comentario