Spānija Latvija: Šis blogs ir veltīts Latvijai un Spānijai, tāpēc raksti par Latviju lasāmi spāniski, bet raksti par Spāniju latviski. Blogā var atrast sākot ar receptēm līdz ceļojumu aprakstiem, tradīcijām un vienkārši interesantām lietām.

España Letonia: Este blog se dedica a Letonia y España por eso los artículos de Letonia están en español y los artículos de España en letón. ¡Descubre Letonia en este blog!

23 ene 2012

FITUR 2012


Šajā nedēļas nogalē (no 18.līdz 22.janvārim) jau XXXII reizi Madridē notika ļoti nozīmīgs pasākums, kas saucas FITUR. Ko tad tas nozīmē?

Feria
Internacional de
TURismo

Tas nozīmē - Starptautiskā Tūrisma izstāde, kurā liels uzsvars likts uz Spānijas reģioniem, bet neiztiek arī bez citām pasaules valstīm no visiem kontinentiem. Tas katru gadu tiek rīkots izstāžu paviljonos IFEMA (Institución Ferial de Madrid) un piecu dienu laikā janvārī vai februārī ir iespējams uzzināt par ļoti dažādiem tūrisma piedāvājumiem. Pirmās trīs dienas izstādi var apskatīt tikai ar tūrismu jomu saistīti cilvēki, bet pēdējās divas dienas par 7 eiro šī iespēja tiek dota ikvienam, kam ir vēlēšanās.

Mazliet no vēstures

Viss sākās 1980.gada sākumā, kad IFEMA (nesen izveidota organizācija) ar goda direktoru priekšgalā, pašu karali Huanu Karlosu I (Juan Carlos I), sāka strādāt pie tūrisma industrijas attīstīšanas Spānijā, izstādē ietverot 1500 stendus, 37 valstis, apmeklētāji toreiz bija 3000 profesionāļi tūrisma jomā. Sešu gadu laikā skaitļi ievērojami palielinājās un izstādē jau piedalījās 100 valstis.

Kopš 2000.gada, kad izstāde notika jau XX reizi, tiek rīkots arī tūrisma kongress, kurā apspriež jaunākās tūrisma tendences un visu ‘par un ap’ tūrismu.

Arī 2009.gadā tika ieviests kāds jauninājums, kas arī bija kongress, bet šoreiz par tūrisma mārketingu interneta vietnēs un meklētājos. Īpašs uzsvars tika likts uz Spānijas tūrismu.

Mūsdienas

Cilvēki dodas uz izstādi vairāku iemeslu dēļ. Viena daļa to dara, lai izlemtu, uz kurieni doties nākamajā ceļojumā, lai noslēgtu ceļojuma līgumu, citi vienkārši, lai iepazītu jaunas vietas.

Atrodoties lielajos izstāžu paviljonos varam aizceļot, kur vien vēlamies, jo katrs reģions un katra valsts ir parūpējusies, lai apmeklētāji varētu pēc iespējas labāk iepazīt tradicionālākās un skaistākās vietas un lietas.


Viss sākas ar Spānijas reģioniem, no kuriem pirmais ir Andalūzija, varam apskatīt koncertu, kurā izpilda un dejo flamenko,arī iegūt šādas tādas dāvaniņas un piedalīties neskaitāmās izlozēs. Ejot tālāk redzam arī Ekstremadūru, kur ‘ķiršu meitenes’ piedāvā izmēģināt veiksmi un laimēt šim reģionam tradicionālas lietas, kā piemēram, konfektes ar vīģēm.


Stendu ir ļoti daudz un ir iespēja apskatīt gandrīz visas Spānijas pilsētas, pat mazus ciemus. Pēc to apskates dodamies apskatīt citu valstu stendus. Eiropas valstu vidū izcēlās Īrija ar stāstu par Titāniku un Ungārija ar savu jauko stendu, kurā varēja nopirkt tradicionālus ēdienus un suvenīrus. Eiropas paviljonā savs stends bija arī kaimiņiem lietuviešiem, tikai žēl, ka pārējās Baltijas valstis nepiedalījās.


Ceļojot uz citiem kontinentiem īpaši izcēlās tādas valstis kā Peru, Nikaragva, Brazīlija un Kolumbija ar saviem priekšnesumiem, kā arī citas Latīņamerikas valstis ar saviem skaistajiem tautas tērpiem. Atzīmējami priekšnesumi bija arī Izraēlai, Indijai un Korejai.



Ja ir varēšana, tad iesaku apmeklēt FITUR un iepazīt Spāniju un citas valstis, jo, ja nav iespējas ceļot, tad noteikti varam iepazīt citas pasaules valstis uz vietas, apskatīt bildes, video, paklausīties mūziku, nogaršot tipiskus ēdienus un varbūt pat satikt Brūsu Vilisu (Bruce Willis).


Izmantotās interneta vietnes:
  1. FITUR 
  2. La vuelta al mundo sin salir de Madrid 
  3. Recinto Ferial XXII edición - Historia de FITUR 
  4. IFEMA - Feria FITUR

No hay comentarios:

Publicar un comentario