Šķiņķis 200g
Olīveļļa 6 ēdamkarotes
Milti 3 ēdamkarotes
Piens 2 glāzes
Sīpols ½
Sāls
Rīvmaize
Olas 2
Olīveļļa cepšanai
Lai pagatavotu krokešu masu, sagriežam sīpolu un liekam cepties pannā ar 6 ēdamk.olīveļļu. Ja nav olīveļļas, protams, varam izmantot arī saulespuķu eļļu. Bet, ja negaršo sīpolus, tad izlaižam šo pirmo punktu.
Kad sīpols jau apcepts, to izņemam no eļļas, jo to izmantojam tikai garšai, lai arī bildēs redzam, ka vara taisīt arī ar sīpolu gabaliņiem, tikai tad tas sīki jāsagriež.
Palikušajai eļļai pievienojam miltus, mazliet apcepam un samaisam ar šķiņķi (kas sagriezts sīkos gabaliņos, vēl sīkākos kā bildē), kārtīgi samaisam, lai būtu viendabīga masa un pielejam pienu. Turpinām cept uz lēnas uguns nepārtraukti maisot. Pieberam mazliet sāls (ja šķiņķis ir pietiekami sālīts, varam iztikt arī bez).
Kad masa sabiezējusi, noņemam no uguns, ieliekam bļodā, lai atdziest. No atdzisušās masas veidojam kroketes. Ja šķiņkis bija sagriezts sīkos gabaliņos, tad varam izmantot arī konditorejas šprici, lai izveidotu pirksta biezuma un puspirksta garuma kroketes.
Uzkarsējam eļļu (kārtīgu daudzumu), apviļājam kroketes vispirms sakultā olā, pēc tam rīvmaizē un liekam cepties, grozot tās, lai kārtīgi izcepjas. Kad kroketes palikušas brūnas, izņemam no eļļas un uzliekam uz papīra dvieļa, lai notekas eļļa. Un gatavs!
Labu apetīti!
No hay comentarios:
Publicar un comentario