Spānija Latvija: Šis blogs ir veltīts Latvijai un Spānijai, tāpēc raksti par Latviju lasāmi spāniski, bet raksti par Spāniju latviski. Blogā var atrast sākot ar receptēm līdz ceļojumu aprakstiem, tradīcijām un vienkārši interesantām lietām.

España Letonia: Este blog se dedica a Letonia y España por eso los artículos de Letonia están en español y los artículos de España en letón. ¡Descubre Letonia en este blog!

29 nov 2011

Pringadas


Šis ēdiens ir ļoti viegli pagatavojams. Parasti to gatavo pēc migām, jo tiek izmantotas no tām pāri palikusī maizes garoza. Ēdiens nosaukumu ieguvis no spāņu darbības vārda 'pringar', kas nozīmē 'smērēt', jo tieši to arī darām, lai pagatavotu, smērējam maizes garozu ceptā sīpolā, olīveļļā un čoriso taukos.

Sastāvdaļas:
Maizes garoza
Sīpols


Sagriežam maizes garozu un sīpolu. Sīpolu liekam cepties olīveļļā un, ja pirms tam esam gatavojuši sārtās migas (migas coloradas) ar čoriso (chorizo), tad varam pievienot pāri palikušo olīveļļu ar no čoriso izdalījušiem taukiem. Kad sīpoli apcepti, tai pašā pannā kopā ar sīpoliem liekam cepties maizes garozas. Kad tās apceptas, varam ēst.

Lai labi garšo!

No hay comentarios:

Publicar un comentario